3. InternetBiztonság Nap

2024. február 16.
Bővebb részletek a plakátra kattintva!

Új könyveink

1% - Támogatás
Támogassa Ön is adója 1%-ával iskolánk alapítványát!
Hirdetés
Az eddigi felajánlásokat köszönjük!
A tanév utolsó napja

A nyári szünetig
(2024. június 21.)
hátralevő idő:

Countdown Timer

Naptár
<-  Július 2024  ->
HK SzCs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Ma van az év 196. napja Szökőév? - Igen! -
Hétköznap/hétvége: Hétvége!

Idő: 13 óra, 49 perc.
Internetidő: 534 (Swatch)
Időszámítás: Nyári
Horoszkóp:
Rák (június 22. - július 22.)
Iskolai Információk

2. InternetBiztonság Nap

2023. február 16.
Bővebb részletek a plakátra kattintva!

Alapítvány
Szinyei Merse Pál Alapítvány
Adószám: 19672988-1-42

Közvetlen támogatás nyújtható átutalással az alábbi számlaszámra:
Szinyei Merse Pál Alapítvány 11706016-20726380
Események
ECDL vizsgaközpontunk
Hirdetés
Munkaközösségek oldalai

Microsoft Office 365

Facebook, Instagram

A Szinyei Merse Pál Gimnázium 1897 óta jelenti generációk számára az alma matert. Fontosak számunkra a hagyományok, mert hisszük, hogy az oktató-nevelő munka sikeréhez szükség van kiszámítható és stabil értékek közvetítésére.

Modern, kompetenciaalapú oktatási módszerek alkalmazásával igyekszünk tanulóinkat a folyamatosan változó követelményekhez igazodó, alkalmazásképes, és egyben a sikeres továbbtanulás kulcsát isjelentő tudáshoz juttatni.

Négy évfolyamos emelt szintű nyelvi osztályainkban és a 2005 óta működő öt évfolyamos angol nyelvi előkészítő osztályban az idegen nyelvek iránt érdeklődő tanulók százai készültek már fel az emelt szintű nyelvi érettségire és a közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgára. Az emelt óraszámú biológia-kémia képzés a természettudományok iránt érdeklődők számára jelent stabil felkészülési lehetőséget az egyetemi tanulmányokra.

Matematika emelt szintű képzésünket hosszabb szünet után újraindítottuk, lehetővé téve azt, hogy a reál érdeklődésű tanulók kilencedik évfolyamtól kezdődően emelt szinten tanulhassák ezt a tantárgyat.

2015. októberében iskolánk Ezüst Eötvös Díjat kapott az Eötvös Loránd Tudományegyetemtől példamutató oktatótehetséggondozói tevékenységéért, amelynek eredményeként a gimnázium diákjai kiemelkedően nagy számban nyertek felvételt az ELTE-re.

Intézményünk az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel, a Károli Gáspár Református Egyetemmel és a Pázmány Péter KatolikusEgyetemmel kötött partnerségi együttműködés keretében szerepet vállal az egyetemek pedagógusképzési feladatainak ellátásában.

 

Nyelvi (humán) képzéseink:

Angol nyelvből nyelvi előkészítő évfolyamos képzés (teljes osztály) (1 + 4 évfolyamos képzés), amelynek első évfolyamán a heti 14 angol nyelvóra mellett magyart, matematikát, természetismeretet, digitális kultúrát és második idegen nyelvet (az osztály felében német nyelvet, másik felében spanyol nyelvet) tanítunk. Az idegen nyelvek óraszáma végig emelt marad.

Emelt szintű angol nyelvi képzés (fél osztály) (4 évfolyamos képzés), amelyben diákjaink heti 6 órában tanulják az angol nyelvet haladó szintről. A második idegen nyelv ebbe az osztályban a francia, melyet kezdő szintről, heti 4 órában tanulnak a diákok.

Emelt szintű francia nyelvi képzés (fél osztály) (4 évfolyamos képzés), amelyben diákjaink heti 6 órában tanulják a francia nyelvet kezdő szintről. A tanulók ebben az osztályban a francia mellett angol nyelvet tanulnak heti 4 órában, tudásszinttől függő csoportban.

Emelt szintű német nyelvi képzés (teljes osztály) (4 évfolyamos képzés), amelyben diákjaink heti 6 órában tanulják a német nyelvet, az osztály fele kezdő, másik fele haladó szintről kezdi el iskolánkban tanulni a német nyelvet. A tanulók ebben az osztályban a német mellett angol nyelvet tanulnak heti 4 órában, tudásszinttől függő csoportban.

Emelt szintű spanyol nyelvi képzés (fél osztály) (4 évfolyamos képzés), amelyben diákjaink heti 6 órában tanulják a spanyol nyelvet kezdő szintről. A tanulók ebben az osztályban a spanyol mellett angol nyelvet tanulnak heti 4 órában, tudásszinttől függő csoportban.

Természettudományos és reál képzéseink:

Emelt óraszámú biológia-kémia képzés (teljes osztály) (4 évfolyamos képzés), melyben diákjaink emelt óraszámban és bontott csoportban tanulják a biológia és kémia tantárgyat 4 éven keresztül, terepgyakorlatokkal, változatos szakmai programokkal színesítjük a képzést.

Emelt szintű matematika képzés (fél osztály) (4 évfolyamos képzés), amelyben diákjaink heti 5 órában tanulják a matematikát. Az osztály első idegen nyelvként angol nyelvet tanul heti 4 órában tudásszinttől függő csoportban, második idegen nyelvként német nyelvet heti 4 órában kezdő szintről.

 

Szinyei Merse Pál

(1845, Szinyeújfalu - 1920, Jernye)


Bővebben...

 

Kedves Látogató!

Szinyei Merse Pál Gimnázium Budapesten, a VI. kerületben, kerülete révén a Terézvárosban, a Szinyei Merse utca 7-9. szám alatt működik. Két percre vagyunk a Kodály Köröndtől, és csak 10 perces sétára az Oktogontól.

Minden osztályuknak van saját tanterme, ezen kívül 11 szaktanteremmel (biológia, kémiai, fizika előadók és laborok, nyelvi és informatikai szaktantermek, humán előadó), természetszerűleg tornateremmel és könyvtárral is rendelkezünk. Tehát a magas szintű szakmai oktatáshoz a feltételek adottak. A tisztaság és a rend is erősségünk.

1997 őszén volt az eredetileg is iskolának épült otthonunk 100 éves. Méltóan megünnepeltük. Köszönet érte volt diákjainknak, tanárainknak.

Tekintsünk vissza erre a több mint 100 évre, hogyan alakult iskolánk szerkezete.

Bővebben...