A könyvtár bemutatása

 

A közel 50 éves múltra visszatekintő könyvtár már 1963-ban 7300 példányból állt. A könyvtárban az 1960-as, 1970-es, 1980-as évek szinte valamennyi jelentős szépirodalmi műve megtalálható, de napjaink alapvető irodalmi alkotásai is rajta vannak a beszerzési listán.

Az állomány jelenleg megközelítőleg 30.000 kötet.

 

Az olvasóteremben komoly kézikönyvtári anyag segíti a tájékozódást. Általános és szaklexikonok, enciklopédiák, egy-egy tudományterület átfogó kézikönyvei, atlaszok, művészeti albumok, értelmező és többnyelvű szótárak egyaránt sorakoznak a polcokon. Itt találhatóak a verseskötetek, a folyóiratok és a különgyűjtemények is.

A „szépirodalom-terem”-ben a kötelező olvasmányok mellett egyéb színvonalas művek is találhatók, köztük napjaink Nobel-díjasainak írásai. A helyiség másik részében jelentős irodalomtudományi és irodalomtörténeti gyűjtemény található.

A „szakirodalom-terem”-ben, a tantárgyakhoz, a tanuláshoz szükséges szakkönyvek, tankönyvek és pedagógiai segédkönyvek vannak.

A könyvtár számítógépes katalógusában az új könyvek mind kereshetők, de a régiek feldolgozása is folyamatban van. A katalógus elérhető az iskola belső számítógépes hálózatáról, így az épületen belül minden olyan helyről információt nyerhetnek az érdeklődők a könyvtár állományáról, ahol számítógép van. A könyvtár az iskola weboldaláról is elérhető.

Seregy Stella és Kocsisné Varga Zita
könyvtárosok

 

A könyvtár állománya az alábbi linken kereshető: (nem teljes körűen):

http://iskolateka.asp.hunteka.hu/monguz/szinyeimerse.opac

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Módosítás: ( 2012. január 22. vasárnap, 20:30 )