Anglia 2010

Anglia

 

Július közepén a 10.a osztály kiegészítve egy-két iskolatársunkkal Londonba utazott. Busszal mentünk, így útközben több város nevezetességét is meg tudtuk nézni.

Első állomásunk Brüsszel volt, ahol majdnem egy teljes napot eltöltöttünk. Megkerestük a város jelképét a pisilő fiút és megkóstoltuk a híres belga csokoládét. Másnap kicsit kialvatlanul megérkeztünk Londonba, ahol is majdnem egy héten át iskolába jártunk délelőttönként. Habár mindenki tiltakozott ellene, végül nagyon jól szórakoztunk az órákon. Nyaralásunk alatt gyarapodott a szókincsünk és az angol akcentust is egészen megszoktuk. Az elején félve szólaltunk csak meg, de az utolsó napokban már bátran kommunikáltunk. Igazi angol családoknál laktunk, így ezt az életformát is volt szerencsénk megismerni. A legtöbb fogadócsalád kedves volt, több helyen háziállatokkal is találkoztunk.

LondonDélutánonként Londont jártuk és a lehető legtöbb látványosságot megnéztük. Voltunk a Towerben, ettünk Fish and Chipset és még az angol királynőt is láthattuk Madame Tussauds viaszmúzeumában.

DisneylandA 9. napon fájó búcsút vettünk Angliától, de izgatottan vártuk a következő állomást, Disneylandet.

Már kora reggel megérkeztünk, így sok időt tölthettünk az óriási vidámparkban. Egészen zárásig maradtunk, hogy megnézhessük a felejthetetlen élményt nyújtó tűzijátékot.

Az újabb csodás nap után egy hosszú buszút állt előttünk Franciaországtól Magyarországig. A 11. nap délutánján megérkeztünk Budapestre rengeteg szuvenírrel és emlékkel.

Módosítás: ( 2010. december 19. vasárnap, 09:43 )