3. InternetBiztonság Nap

2024. február 16.
Bővebb részletek a plakátra kattintva!

Új könyveink

1% - Támogatás
Támogassa Ön is adója 1%-ával iskolánk alapítványát!
Hirdetés
Az eddigi felajánlásokat köszönjük!
A tanév utolsó napja

A nyári szünetig
(2024. június 21.)
hátralevő idő:

Countdown Timer

Naptár
<-  Szeptember 2024  ->
HK SzCs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

Ma van az év 60. napja Szökőév? - Igen! -
Hétköznap/hétvége: Hétköznap

Idő: 09 óra, 35 perc.
Internetidő: 399 (Swatch)
Időszámítás: Téli
Horoszkóp:
Halak (február 20. - március 20.)
Iskolai Információk

2. InternetBiztonság Nap

2023. február 16.
Bővebb részletek a plakátra kattintva!

Alapítvány
Szinyei Merse Pál Alapítvány
Adószám: 19672988-1-42

Közvetlen támogatás nyújtható átutalással az alábbi számlaszámra:
Szinyei Merse Pál Alapítvány 11706016-20726380
ECDL vizsgaközpontunk
Hirdetés
Munkaközösségek oldalai

Microsoft Office 365

Facebook, Instagram

Kedves Felvételiző Nyolcadikosok! Kedves Szülők!

Azokat a tanulókat várjuk a szóbeli meghallgatásra, akiknek az eddigi eredményekből számított pontszáma eléri az adott kódhoz tartozó minimális pontszámot: minden kód, kivéve 5000: 115 pontot, az 5000 kód esetében a 105 pontot.

A szóbeli behívás megállapításakor egész pontszámokat veszünk figyelembe, így behívásra kerülnek azok a tanulók is, akik a matematikai kerekítés szabályai szerint egész számra kerekítve elérik a behívási pontszámot.

Az itt (PDF) elérhető listában a jelentkezési lapon megadott jelige vagy az oktatási azonosító mellett szerepel a felvételiző eddigi pontszáma, valamint a szóbeli felvételi tantárgy, amire elérte a behívási ponthatárt.

A táblázatban az azonosító vagy jelige szerint növekvő sorrendben vannak a jelentkezők.
Akinek az azonosítójánál/jeligéjénél semmilyen felvételi tantárgy nem szerepel, az nem érte el a behíváshoz szükséges pontszámot.

A szóbeli behívással kapcsolatos listánkat kereshető formában itt érik el,  a jelentkező oktatási azonosítóját (ha a jelentkezési lapon jeligét adtak meg, akkor a jeligét) beírva lehet keresni a pontszámot és a szóbeli felvételi behívással kapcsolatos döntésünket.

Kérjük, ha az általunk megállapított pontszámmal kapcsolatban kérdésük van vagy úgy gondolják, valamit rosszul számoltunk, írjanak nekünk a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre!

Segítségképpen a pontszámító kalkulátorunk itt érhető el: pontszámító kalkulátor.

A szóbeli felvételire az időpontfoglaló linkjét email-ben küldjük ki azoknak február 28-án, akik elérték a behívási ponthatárt.

Bármilyen kérdés esetén kérem, hogy kizárólag a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen keressenek bennünket!

A behívási ponthatártól semmire tekintettel nem tudok eltérni a felvételi eljárás tisztasága érdekében, így kérem, hogy ne írjanak kérelmet azzal kapcsolatban, hogy a ponthatárt el nem érő tanulót hívjuk be szóbeli meghallgatásra, ezeket a kérelmeket nem teljesítem. Köszönöm a megértést!

dr. Neizer Teréz Zita
igazgató

 

Kedves Felvételiző Nyolcadikosok! Kedves Szülők!

A jelenlegi információink szerint 1247 tanuló jelentkezett hozzánk a meghirdetett 140 helyre, köszönjük a jelentkezést! Az eddigi eredményeket földolgoztuk, megállapítottuk azt a ponthatárt, ami a szóbeli meghallgatásra behíváshoz szükséges.

Azokat a tanulókat várjuk a szóbeli meghallgatásra, akiknek az eddigi eredményekből számított pontszáma eléri a megállapított alábbi minimális pontszámot:

Tagozat kódja Szóbeli behíváshoz szükséges
minimális pontszám
5000 (német tagozat)

105 pont

Összes többi tagozat:
1000, 2000, 3000, 4000,
6000, 7000, 8000, 9000

115 pont

 

A szóbeli felvételire behívott tanulók jegyzékét legkésőbb 2024. február 27-én 19 órakor tesszük közzé a honlapon (kérjük, mindenképpen ellenőrizzék majd az általunk számított pontot).

A szóbeli felvételire az időpontfoglaló linkjét email-ben küldjük ki azoknak 2024. február 28-án, akik elérték a behívási ponthatárt.

Bármilyen kérdés esetén kérem, hogy kizárólag a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen keressenek bennünket, igyekszünk minden kérdésre rövid időn belül válaszolni.

A behívási ponthatártól semmire tekintettel nem tudok eltérni a felvételi eljárás tisztasága érdekében, így kérem, hogy ne írjanak kérelmet azzal kapcsolatban, hogy a ponthatárt el nem érő tanulót hívjuk be szóbeli meghallgatásra, ezeket a kérelmeket nem teljesítem. Köszönöm a megértést!

dr. Neizer Zita
igazgató

 

 

Kedves Nyolcadikos Tanulók! Kedves Szülők!

A jelentkezések feldolgozását megkezdtük, várhatóan február 26. délután-este tesszük közzé a szóbeli meghallgatásra behívás ponthatárát.

Ha a pontszámításhoz hiányzik valakinél valamilyen adat, keresni fogjuk a szülőket a megadott elérhetőségeken. Kérem Önöket, hogy felvételivel kapcsolatban kizárólag a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen keressenek bennünket, és kérem, legyenek türelemmel, ha kicsit hosszabb a válaszidő, ilyenkor sok megkeresést kapunk, de minden levélre igyekszünk gyorsan válaszolni!

Megértésüket, türelmüket köszönöm!

dr. Neizer Zita igazgató

 

A 2024/2025-ös tanévben induló osztályainkról a felvételi tájékoztatóban találnak részletes információkat, amely innen letölthető. Induló osztályaink összefoglaló táblázata:

Osztály

Tagozatkód

Főbb jellemző

9/Ny.A

1000

angol nyelven nyelvi előkészítő évfolyamos (4+1 év) és német nyelv

2000

angol nyelven nyelvi előkészítő évfolyamos (4+1 év) és spanyol nyelv

9.C

3000

biológiából és kémiából emelt óraszámú képzés

9.D

4000

emelt szintű német nyelv, kezdő szintről

5000

emelt szintű német nyelv, haladó szintről

9.F

6000

emelt szintű francia nyelv, kezdő szintről

7000

emelt szintű spanyol nyelv, kezdő szintről

9.E

8000

emelt szintű angol nyelv, haladó szintről

9000

emelt szintű matematika

A 2024/2025-ös tanévre vonatkozóan a hozzánk jelentkező nyolcadikos tanulók a felvételi eljárás során legfeljebb 200 pontot érhetnek el, a pontszámítási módszerünk részletesen a felvételi tájékoztatóban olvasható. A pontszámításunk a választott tagozattól függ, a 3000  és 9000 kódú tagozatokra a többitől kicsit eltérően számítjuk a pontokat.

 

Segítségképpen a 2024/2025-ös tanévre vonatkozó felvételi eljáráshoz, készítettünk egy pontszámító kalkulátort.

Ebbe beírva a megfelelő jegyeket, pontokat, megtekinthetőek az általunk számított pontszám.

A kalkulátort ide kattintva érik el.

 

Kedves Nyolcadikos Tanuló! Kedves Szülő!

A Szinyei Merse Pál Gimnázium felvételi előkészítőt szervez nyolcadikosok számára a szóbeli felvételi előtt. Az előkészítőket iskolánk szaktanárai tartják, így a jelentkezők kapnak egy kis betekintést is a Szinyei légkörébe. Szeretettel várjuk a hozzánk jelentkező 8. évfolyamosokat az előkészítőinkön.

Minden szóbeli felvételink más jellegű, így szaktanáraink eltérő időtartamú előkészítőket tartanak.

Az előkészítők ideje, tantárgyai, részvételi díjai megtekinthetőek itt (PDF).

A tanuló, szülő döntése alapján fogadunk jelentkezést akár többféle tantárgyi előkészítőre is. A csoportokat kis létszámmal tervezzük annak érdekében, hogy interaktív foglalkozásokat tudjunk tartani.

Jelentkezni, érdeklődni az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen tudnak, a részvételi díj befizetésével kapcsolatos információkról is email-ben tájékoztatjuk az érdeklődőket. Kérjük, mindenképpen írják meg a választott csoport(ok) nevét is! Kérjük, semmilyen más módon ne keressenek bennünket ezzel kapcsolatban!

 

Kedves Érdeklődők!

A 2024/25-ös tanévre vonatkozó felvételi eljárásunk szóbeli vizsgáinak leírása a tantárgyak nevére kattintva érhető el.

A szóbeli vizsga ideje: 2024. március 5-6. (kedd-szerda).

A szóbeli témakörök, leírások 2023. december 1-től érvényesek.

 

angol nyelv (8000 kódú tagozatra)

biológia és kémia (3000 kódú tagozatra) (frissítve: 2024.01.15.)

magyar nyelv és irodalom (1000, 2000, 4000, 6000, 7000 kódú tagozatra)

matematika (9000 kódú tagozatra)

német nyelv (5000 kódú tagozatra)

 

 

Iskolánk nyílt napján (2023. november 17.) és az intézményvezetői tájékoztatókon
(2023. november 15. és 22.) vetített prezentációkat az alábbi menüpontokban tudják letölteni.

 

Iskolánkról évek óta kiemelik, hogy képzésünkben magas a pedagógiai hozzáadott érték. Ez azt jelenti, hogy tanáraink mindenkit az egyéni tanulási szintjüknek megfelelően segítenek. A Szinyei Gimnáziumban arra törekszünk, hogy képességeidnek és céljaidnak megfelelő oktatásban részesítsünk. Tanulóink a mindennapi életben is használható, magas szintű tudással felvértezve tanulnak tovább a felsőoktatásban vagy lépnek ki a munkaerőpiacra.

Odafigyelünk a kiemelkedően teljesítő diákokra és a felzárkózásra szoruló tanulókra egyaránt:

  • Tanáraid segítenek, hogy tehetségedet, kimagasló teljesítményedet megmutatasd akár a legszínvonalasabb tanulmányi versenyeken is.
  • Amennyiben úgy érzed, hogy valamelyik tantárgyból nehézségeid vannak, és nem tudod egyedül behozni a lemaradásodat, lehetőséget biztosítunk a felzárkóztatásra, korrepetálásra.

A gimnázium utolsó két évében fakultációt választhatsz, amely emelt óraszámú oktatást jelent az általad kiválasztott érettségi tantárgyakból. A tananyag mélyebb és biztosabb elsajátítása mellett az is lényeges szempont, hogy megismerkedj az emelt szintű érettségi követelményével, és gyakorlatot szerezz az írásbeli és szóbeli típusfeladatok megoldásában.

Az iskolában ICDL oktató- és vizsgaközpont működik, ahol lehetőséged nyílik elsajátítani az informatikai írástudás tananyagát, majd az egyes modulokból nemzetközileg elfogadott oklevelet szerezhetsz.

Változatos és színes kínálattal, iskolai lehetőségekkel és külső partnerek által szervezett programokkal segítjük diákjainkat az érettségi vizsga megkezdéséhez kötelező iskolai közösségi szolgálat teljesítésében.

 

Tisztelt Felvételiző! Kedves Szülők!

A központi írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2024. január 20. szombat 10 óra

Az írásbeli felvételi vizsgák kezdete előtt legalább 20 perccel minden vizsgázónak meg kell jelennie a vizsga helyszínén. Kérjük, hogy a felvételiző legkésőbb 9 óra 45 perckor foglalja el helyét a kijelölt teremben és készítse elő diák- vagy személyi igazolványát.

A felvételi során – körzőn, vonalzón és szögmérőn kívül – semmiféle segédeszköz (pl. számológép) nem használható. A feladatlapot tollal (kék vagy fekete színű) kell kitölteni, a rajzokat ceruzával kell elkészíteni.

lőször az anyanyelvi (45 perc), majd a matematika (45 perc) tesztet oldják meg a tanulók. A két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet tartunk.

Kérjük betegen ne jöjjön el a vizsgára! Amennyiben valaki betegség miatt nem tud részt venni az írásbeli vizsgán kérjük, hogy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen jelezze. Az igazoltan betegség miatt hiányzók 2024. január 30-án, kedden délután 14 órakor pótló vizsgán vehetnek részt intézményünkben.

A vizsgateremben:

  • A teremben a tábla mellett lévő asztalra tegye mindenki a kikapcsolt mobiltelefonját, okosóráját.
  • A matematika és a nyelvtan feladatlap kitöltése közötti 15 perces szünetben el lehet hagyni a vizsgatermet a közelben levő mellékhelyiségek felkeresése végett.
  • Felhívjuk figyelmüket, hogy szülők, hozzátartozók nem jöhetnek be az iskola épületébe! Köszönjük szíves megértésüket!

A kijavított feladatlapok megtekintése:

A kijavított dolgozatokat a vizsgázó és szülője az iskola képviselőjének jelenlétében 2024. január 26-án, pénteken 8-16 óra között tekintheti meg a Szinyei Merse Pál Gimnázium épületében. A torlódások elkerülése érdekében kérjük regisztráljanak a honlapunkon található információk segítségével. Megtekintéskor telefonnal, fényképezővel készíthetnek a dolgozatokról fotót. A megtekintés után, a vizsgázó és szülője a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén észrevételt tehet. Észrevételek leadásának vagy e-mailben ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) történő beküldésének határideje: 2024. január 29. 16 óra.

A vizsga eredményéről minden vizsgázó ÉRTÉKELŐ LAP-ot kap, amely tartalmazza a feladatonkénti részletezett pontszámot, valamint az összpontszámot.

Az értékelő lapok 2024. február 2-án 8-20 óra között vehetők át iskolánk portáján. A diák a későbbi jelentkezéséhez az eredeti példány másolatát csatolhatja.

Sikeres vizsgát kívánunk!

dr. Neizer Teréz Zita 
igazgató