Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a KRÉTA rendszerben 2019. június 18-án 24 óráig van lehetőségük arra, hogy gyermekük adatait beküldjék az iskolánkba a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.

A folyamat indítása:

Az a szülő, aki az általános iskolai KRÉTA naplóban rendelkezik gondviselői azonosítóval és jelszóval, az általános iskola KRÉTA rendszerébe bejelentkezve az e-Ügyintézés felületén tudja elindítani a folyamatot, melynek során a rendszer betölti a tanuló általános iskolai KRÉTA rendszerében lévő személyes adatait a felületre, amelyet a szülő ellenőriz, és ha kívánja, módosíthatja, kiegészítheti azokat.

Az a szülő, aki nem rendelkezik általános iskolai KRÉTA naplóhoz azonosítóval és jelszóval, az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/) keresztül ideiglenes regisztráció létrehozásával tudja elindítani a BKI-folyamatot. Ekkor ki kell tölteni a gyermeke
személyes adatait, lakcím adatait, a törvényes képviselők adatait, valamint a beiratkozáshoz szükséges adatokat.

A folyamat során:

A felületen válasszák ki intézményünket, az e-Ügyintézés felületén az oktatási azonosító, név, születési hely és idő alapján a szoftver megtalálja a tanulót iskolánk KRÉTA-rendszerében. a rendszer fogadja a beküldött adatokat, és legenerálja a nyomtatványokat. Amennyiben a szülő aláírva szeretné a beiratkozáskor magával vinni a dokumentumokat, akkor kinyomtathatja és aláírhatja azokat. Ez a szülőnek természetesen nem kötelező.
Amennyiben nem találja meg a tanulót a szülő által megadott adatok alapján a rendszer, akkor üzenetet küld az adatok pontosítására, illetve, hogy a szülő vegye fel a kapcsolatot azzal az intézménnyel, ahová a gyermeke felvételt nyert. Ebben az esetben kérjük, hogy jelezzék ezt a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen!

Természetesen 2019. június 21-én azt is várjuk a beiratkozáson, aki előzetesen elvégzi az adatok beküldését, hiszen több dokumentumot csak személyesen tudnak behozni az iskolába.

Részletes információk a KRÉTA Tudásbázisban érhetőek el: https://tudasbazis.ekreta.hu/pages/viewpage.action?pageId=17761123

Kérdés, probléma esetén kérjük, továbbra is a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen keressék iskolánkat!