Hasznos Oldalak

2. Internetbiztonság Nap

2023. február 16.
Bővebb részletek a plakátra kattintva!

Új könyveink

1% - Támogatás
Támogassa Ön is adója 1%-ával iskolánk alapítványát!
Hirdetés
Az eddigi felajánlásokat köszönjük!
A tanév utolsó tanítási napja

A tanév utolsó tanítási napjáig :)
(2023. június 16.)
hátralevő idő:

Countdown Timer

Naptár
<-  Február 2023  ->
HK SzCs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     

Ma van az év 39. napja Szökőév? - Nem! -
Hétköznap/hétvége: Hétköznap

Idő: 23 óra, 28 perc.
Internetidő: 978 (Swatch)
Időszámítás: Téli
Horoszkóp:
Vízöntő (január 21. - február 19.)
Iskolai Információk

Alapítvány
Szinyei Merse Pál Alapítvány
Adószám: 19672988-1-42

Közvetlen támogatás nyújtható átutalással az alábbi számlaszámra:
Szinyei Merse Pál Alapítvány 11706016-20726380
ECDL vizsgaközpontunk
Hirdetés
Munkaközösségek oldalai

Microsoft Office 365

Facebook, Instagram

Budapest VI. Kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium
OM azonosító: 035266 Feladatellátási hely: 003

A 2023/2024 tanévben induló osztályainkkal kapcsolatos tudnivalókat a felvételi tájékoztató tartalmazza, amely elérhető ide kattintva.

Kérjük a jelentkezési laphoz csatolják az írásbeli vizsgák eredményét tartalmazó ÉRTÉKELŐ LAP-ot és az általános iskolai bizonyítvány 7. osztály évvégi eredményeit tartalmazó oldalának és a 8. osztály félévi értesítőjének másolatát
(Amennyiben szakértői bizottság által kiállított szakértői véleménnyel rendelkezik és kéri a benne foglaltak figyelembe vételét, kérjük csatolja a jelentkezési laphoz a szakértői vélemény másolatát és a szülői kérelmet is.) Egyéb dokumentumokat kérjük ne küldjenek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy ha egy tanuló több különböző szóbeli vizsgát megkívánó tagozatot is megjelöl, akkor valamennyin szóbeli felvételit kell tennie. Szóbeli vizsgára csak azokat hívjuk be, akik írásbeli felvételi eredményük és hozott pontszámuk alapján az iskola által meghatározott pontszámot elérik. A szóbeli vizsgára behívás ponthatárát 2023. március 1-ig a honlapunkon nyilvánosságra hozzuk.

A behívottaknak 2023. március 1-jén 18 órakor e-mailben küldünk szóbeli felvételi időpontfoglaláshoz űrlapot.

A szóbeli felvételik időpontja:
2023. március 8. 8:00-18:00 és
2023. március 9. 8:00-18:00

Kérjük, hogy a felvételi eljárásunkkal kapcsolatos BÁRMILYEN kérdéssel kizárólag a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen keressék iskolánkat, telefonon ne keressenek bennünket, email-ben minden kérdésre válaszolunk, köszönjük!

A szóbeli felvételi vizsgán személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal (diák-, v. személyi ig.) kell megjelenni. Oklevél, füzet, bizonyítvány hozható, de a szóbeli felvételi értékelésénél ezeket nem tudjuk beszámítani.

Budapest, 2023. február 3.
Dr. Neizer Teréz Zita sk.
intézményvezető

 

Segítségképpen a 2023/2024-es tanévre vonatkozó felvételi eljáráshoz, készítettünk egy pontszámító kalkulátort.

Ebbe beírva a megfelelő jegyeket, pontokat, megtekinthetőek az általunk számított pontszám.

A kalkulátort ide kattintva érik el.

 

Kedves Érdeklődők!

A 2023/24-es tanévre vonatkozó felvételi eljárásunk szóbeli vizsgáinak leírása a tantárgyak nevére kattintva érhető el.

angol nyelv (8000 kódú tagozatra)

biológia és kémia (3000 kódú tagozatra) - (frissítve: 2022. 12. 20.)

magyar nyelv és irodalom (1000, 2000, 4000, 6000, 7000 kódú tagozatra)

matematika (9000 kódú tagozatra)

német nyelv (5000 kódú tagozatra) - (frissítve: 2022. 12. 20.)

 

Nyelvi (humán) képzéseink:

Angol nyelvből nyelvi előkészítő évfolyamos képzés (teljes osztály) (1 + 4 évfolyamos képzés), amelynek első évfolyamán a heti 14 angol nyelvóra mellett magyart, matematikát, természetismeretet, digitális kultúrát és második idegen nyelvet (az osztály felében német nyelvet, másik felében spanyol nyelvet) tanítunk. Az idegen nyelvek óraszáma végig emelt marad.

Emelt szintű angol nyelvi képzés (fél osztály) (4 évfolyamos képzés), amelyben diákjaink heti 6 órában tanulják az angol nyelvet haladó szintről. A második idegen nyelv ebbe az osztályban a francia, melyet kezdő szintről, heti 4 órában tanulnak a diákok.

Emelt szintű francia nyelvi képzés (fél osztály) (4 évfolyamos képzés), amelyben diákjaink heti 6 órában tanulják a francia nyelvet kezdő szintről. A tanulók ebben az osztályban a francia mellett angol nyelvet tanulnak heti 4 órában, tudásszinttől függő csoportban.

Emelt szintű német nyelvi képzés (teljes osztály) (4 évfolyamos képzés), amelyben diákjaink heti 6 órában tanulják a német nyelvet, az osztály fele kezdő, másik fele haladó szintről kezdi el iskolánkban tanulni a német nyelvet. A tanulók ebben az osztályban a német mellett angol nyelvet tanulnak heti 4 órában, tudásszinttől függő csoportban.

Emelt szintű spanyol nyelvi képzés (fél osztály) (4 évfolyamos képzés), amelyben diákjaink heti 6 órában tanulják a spanyol nyelvet kezdő szintről. A tanulók ebben az osztályban a spanyol mellett angol nyelvet tanulnak heti 4 órában, tudásszinttől függő csoportban.

Természettudományos és reál képzéseink:

Emelt óraszámú biológia-kémia képzés (teljes osztály) (4 évfolyamos képzés), melyben diákjaink emelt óraszámban és bontott csoportban tanulják a biológia és kémia tantárgyat 4 éven keresztül, terepgyakorlatokkal, változatos szakmai programokkal színesítjük a képzést.

Emelt szintű matematika képzés (fél osztály) (4 évfolyamos képzés), amelyben diákjaink heti 5 órában tanulják a matematikát. Az osztály első idegen nyelvként angol nyelvet tanul heti 4 órában tudásszinttől függő csoportban, második idegen nyelvként német nyelvet heti 4 órában kezdő szintről.

 

Iskolánkról évek óta kiemelik, hogy képzésünkben magas a pedagógiai hozzáadott érték. Ez azt jelenti, hogy tanáraink mindenkit az egyéni tanulási szintjüknek megfelelően segítenek. A Szinyei Gimnáziumban arra törekszünk, hogy képességeidnek és céljaidnak megfelelő oktatásban részesítsünk. Tanulóink a mindennapi életben is használható, magas szintű tudással felvértezve tanulnak tovább a felsőoktatásban vagy lépnek ki a munkaerőpiacra.

Odafigyelünk a kiemelkedően teljesítő diákokra és a felzárkózásra szoruló tanulókra egyaránt:

  • Tanáraid segítenek, hogy tehetségedet, kimagasló teljesítményedet megmutatasd akár a legszínvonalasabb tanulmányi versenyeken is.
  • Amennyiben úgy érzed, hogy valamelyik tantárgyból nehézségeid vannak, és nem tudod egyedül behozni a lemaradásodat, lehetőséget biztosítunk a felzárkóztatásra, korrepetálásra.

A gimnázium utolsó két évében fakultációt választhatsz, amely emelt óraszámú oktatást jelent az általad kiválasztott érettségi tantárgyakból. A tananyag mélyebb és biztosabb elsajátítása mellett az is lényeges szempont, hogy megismerkedj az emelt szintű érettségi követelményével, és gyakorlatot szerezz az írásbeli és szóbeli típusfeladatok megoldásában.

Az iskolában ECDL oktató- és vizsgaközpont működik, ahol lehetőséged nyílik elsajátítani az informatikai írástudás tananyagát, majd az egyes modulokból nemzetközileg elfogadott oklevelet szerezhetsz.

Változatos és színes kínálattal, iskolai lehetőségekkel és külső partnerek által szervezett programokkal segítjük diákjainkat az érettségi vizsga megkezdéséhez kötelező iskolai közösségi szolgálat teljesítésében.

 

A központi írásbeli felvételi vizsga időpontja: 2023. január 21. szombat 10 óra.

Az írásbeli felvételi vizsgák kezdete előtt legalább 20 perccel minden vizsgázónak meg kell jelennie a vizsga helyszínén.

Kérjük, hogy a felvételiző legkésőbb 9 óra 45 perckor foglalja el helyét a kijelölt teremben és készítse elő diák- vagy személyi igazolványát.

A felvételi során – körzőn, vonalzón és szögmérőn kívül – semmiféle segédeszköz (pl. számológép) nem használható. A feladatlapot tollal (kék vagy fekete színű) kell kitölteni, a rajzokat ceruzával kell elkészíteni.

Kérjük, hogy betegen senki ne jöjjön el a vizsgára! Amennyiben valaki betegség miatt nem tud részt venni az írásbeli vizsgán kérjük, hogy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen jelezze. Az igazoltan betegség miatt hiányzók január 31-én, kedden délután 14 órakor pótló vizsgán vehetnek részt intézményünkben.

A részletesebb tájékoztató (vizsgák sorrendje, vizsgatermi szabályok, feladatlapok megtekintése) letölthető itt pdf formátumban. Kérjük, hogy a felvételi vizsgázók törvényes képviselői (szülők) mindenképp olvassák el ezt a tájékoztatót!

Észrevételek leadásának vagy e-mailben ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) történő beküldésének határideje: 2023. január 30. 16 óra.

 

Az írásbeli felvételi dolgozatok megtekintési ideje iskolánkban:
2023. január 27. 8:00-16:00.

A megtekintésre időpontot lehet foglalni az alábbi űrlapon:
Időpontfoglalás dolgozatok megtekintésére

A vizsgázó és szülője a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén észrevételeit a megtekintést követő első munkanap végéig– tizenhat óráig – írásban adhatja le.

Az észrevételek leadásának határideje: 2023. január 30. hétfő 16:00

A központi írásbeli vizsga részletes eredményeit tartalmazó értékelő lapok a portán vehetők át 2023. február 3-án 8:00-20:00 között.
Amennyiben nem a tanuló vagy a gondviselő veszi át az értékelő lapot, a gondviselőtől származó írásos meghatalmazással adjuk át harmadik személynek.

A központi írásbeli vizsgák kiértékelt feladatlapjainak megtekintéséről és az észrevételezés lehetőségéről bővebben itt olvashatnak.

 

Tisztelt Érdeklődők!

Ezzel a bejegyzéssel a 2023/2024-es tanévre meghirdetett osztályokról, tagozatkódokról adunk bővebb információt. Ide kattintva olvasható a felvételi tájékoztatónk. a felvételi pontszámításunkhoz készített pontszámító kalkulátor segítségével mindenki kipróbálhatja most és később is, hogy megszerzett eredményei hány pontot érnek a mi felvételi eljárásunkban. További információk a Bővebben gombra kattintva érhetőek el.

Kérjük, hogy a felvételi eljárásunkkal kapcsolatos BÁRMILYEN kérdéssel kizárólag a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen keressék iskolánkat, telefonon ne keressenek bennünket, email-ben minden kérdésre válaszolunk, köszönjük!

nyílt nap ebben a tanévben 2022. november 11-én került megrendezésre.

dr. Neizer Zita intézményvezető